ARMUT FAYDALARI 

1. Sindirimi geliştiriyor

Tek bir armut porsiyonu günlük lif alım ihtiyacının% 18'ini sağlarken, sindirim sağlığını geliştirmek için de çok güçlü bir ajan olabilir. Armuttaki liflerin çoğu , çözünür olmayan bir polisakkarittir. Bu lif gıdaları toplar ve toplu olarak ekler, böylece yiyeceklerin bağırsaklardan geçmesi daha kolaydır. Ayrıca, mide ve sindirim suları salgılanmasını uyarır. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenler.

2. Zayıflatıyor (kilo kaybı)

Bazı insanların çeşitli meyveler hakkında sahip oldukları şikayetlerden biri, doğal şekerlerden elde edilen kalori içeriğidir. Ancak, armut en düşük kalorili meyvelerden biridir; Ortalama bir armut, 100'den fazla kaloriye sahiptir, bu da günlük bir kalori miktarının% 5'i olan sağlıklı bir diyettir. Ancak, size verdikleri besin takviyesi muazzamdır ve lif sizi tam hissetmenizi sağlar.

3. Antioksidan Aktivite

Diğer birçok meyve gibi, armutlar da vücuttaki çeşitli hastalık ve hastalıklarla mücadele eden C vitamini gibi bir antioksidanlar zenginlikidir. Armutun antioksidan aktivitesi üzerine 2003 tarihli bir araştırma, armut meyvelerinin önemli miktarda C vitamini içerdiğini ortaya koymuştur. Antioksidanlar, hücresel metabolizmayı takiben vücutta biriken serbest radikalleri yok etmek için çalışırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAŞTAN SONA Karayolu Projelendirme Eğitimi (Highway Design)