Kırmızı Et Faydaları  

Psikolojik sağlık için

İnsan beyni yaşlandıkça küçülür. Bu doğal bir süreçtir. Bilim adamları bunu demans ve alzheimer gibi kronik hastalıkların bir belirtisi olarak gördüler. Omega-3 yağ asitlerini tüketerek beyninizi koruyabilirsiniz. Beyninizin potansiyel hasarlardan etkin bir şekilde korunmasını sağlamanıza yardımcı olduğu söylenir. Psikolojik sağlığınızı korumak için eti diyetinize dahil etmelisiniz. Omega-3 yağ asitleri almak için zengin bir kaynaktır. Ayrıca, içinde bulunan diğer mineraller, beyninizin yaşa bağlı kronik sağlık rahatsızlıklarını geciktirecek şekilde güçlendirecektir.

Katarakt oluşumunu geciktirir

Sağlık uzmanları kataraktın dejeneratif bir hastalık olduğunu, bu durumun körlüğe ve görme bozukluğuna yol açabileceğini öne sürmektedir. Besleyici besinlerin tüketilmesi, vücut organlarınızı katarakt da dahil olmak üzere pekçok hastalıktan koruyabilir. Bir parça et gözlerinizin sağlığını korumak için gereken miktarda çinko ve omega-3 yağ asitleri sağlayabileceğini unutmayın. Etteki mineraller de ayrıca maküler dejeneratif hastalıkları geciktirecek kadar güçlüdür.

Kolesterol seviyesini dengeliyor

Kırmızı et, yüksek mineral içeriği nedeniyle kolesterol seviyesinin korunmasına yardımcı olabilir. Kötü kolesterolü düşürebilir ve yeterli miktarlarda tüketirseniz iyi kolesterol seviyesini artırabilir. Bununla birlikte, et tüğketmeden önce mutlaka bir doktora başvurmanızda fayda vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAŞTAN SONA Karayolu Projelendirme Eğitimi (Highway Design)